Kolgruvan

Privateer Press Produkter => Järnrikena => Ämnet startat av: blueskin skrivet 17 Augusti 2012 kl. 10:08:12



Titel: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 17 Augusti 2012 kl. 10:08:12
Jag gör ett nytt försök att uppdatera med lite information:

Spelargruppen
Just nu ser det ut att bli:
Kalle
Hugo
Adam
Paul
Marcus
Jag själv kommer att spelleda.

Rent praktiskt
Målsättningen är att spela varannan eller var tredje vecka. Spelmötena kommer att äga rum på vardagar, med början vid 17.00. Vi börjar med att äta något (för att slippa ta matpauser under kvällen) och friska upp minnet om vad som hänt tidigare mm. Det bör ta max en timme, vilket betyder att vi senast 18.00 kan börja spela. Att hålla på till 21-22.00 känns rimligt.

Spelstil
Jag försöker alltid få till en skön blandning av mystik, konspirationer, detektivarbete, intressanta möten och självklart en och annan actionsekvens/strid för att bidra till att hålla en sjysst spänningsnivå. Jag har inte mycket till övers för hack 'n slash/samla EXP-spelande. Jag delar gärna ut erfarenhetspoäng, men premierar hellre gott spelande av karaktären, bra samarbete, kreativa lösningar och dylikt.

Inledningsvis...
kan jag säga att ni kommer ha ganska fria händer när ni skapar era karaktärer. Förslagsvis träffas vi och gör karaktärerna gemensamt. Vi kan gärna ha ett bord Malifaux el dyl igång parallellt om det uppstår lite väntetider för några. Varje spelare kommer att behöva en figur som representerar karaktären på ett bra sätt. Det finns gott om lämpliga Warmachine/Hordes-figurer, men det behöver inte vara en PP-modell. Huvudsaken är att den har samma skala och passar tematiskt.

Blogg
Jag kommer att skapa en blogg där jag kommer att lägga ut kartor, handouts, persongalleri och annat. Efter varje spelmöte kommer jag dessutom att sammanfatta vad som hänt så att alla inblandade har lätt för att friska upp minnet när det behövs.

Just nu känns det som att fyra spelare är lagom, men för den som är intresserad går det bra att sätta upp sig på nedanstående lista

Intresserade av att provspela någon gång:
Alexander
Rickard
Andreas
Sydow


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 17 Augusti 2012 kl. 10:33:15
Ja jag provar gärna på. Har inte haft möjlighet att spela rollspel på ett par år men det är jävligt roligt. A word of caution är att min favoritklass i Dungeons and Dragons är Bard...


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Styvis skrivet 17 Augusti 2012 kl. 12:54:03
Ja jag provar gärna på. Har inte haft möjlighet att spela rollspel på ett par år men det är jävligt roligt. A word of caution är att min favoritklass i Dungeons and Dragons är Bard...
Jag kan inte mycket om rollspel men det är ändå helt naturligt i min värld att du är en bard. Med förkärlek för amerikansk folkmusik.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Pirrekurr skrivet 17 Augusti 2012 kl. 13:13:53
Jag tycker att det nya rollspelet förtjänar en egen tråd här på forumet. Jag kunde inte låta bli att be Coil att ninja ett exemplar av den nya regelboken. Jag har spelat rollspel sedan 84 och figurspelandet tog jag mest upp för att det blev svårt att hitta tid för rollspel. IK-boken verkade vara ett bra köp då jag tycker att det är skitkul att läsa rollspelsböcker samt att det förhoppningsvis ger mig lite inblick i fluffet.

Inledningsvis undrar jag om det är några i 08-crew som skulle tycka att det är kul att provspela framöver. Det skulle vara kul att prova på iaf, t ex genom att köra något slags enkvällsäventyr el så. Vad sägs?

Kul att se att det finns andra som började spela figurspel av samma anledning som jag. Det och grupptrycket så klart. Det är så najs att läsa rollspelsböcker, tyvärr har jag inte köpt några på länge. Senast skulle jag köpa Svavelvinter i Katrineholm men då var det slutsålt där. Jag ska nog dra fram hela samlingen med Mutant UA och sätta mig och läsa ikväll.

Synd att du inte bor närmare är det väl som jag vill säga med det. Det blir om jag har tur 1 sittning med rollspel per år numera, och bara om jag spelleder själv, för det vill ju ingen annan göra. Livet är hårt.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Grönlöken skrivet 17 Augusti 2012 kl. 13:32:46
Jag ska lätt införskaffa alla IKböcker jag kan. Har det jag kommit över av de gamla också. Testar gärna nya nån gång sådär :)


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Refraint skrivet 17 Augusti 2012 kl. 14:12:05
Jag kan nog joina ett äventyr. ^^


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 23 Augusti 2012 kl. 02:07:18
Jag skulle vilja veta vilka som är tveklöst intresserade av att börja spela. En rimlig målsättning är att kunna spela en vardagskväll i veckan var tredje vecka. Jag tror spontant att en spelargrupp på 3-4 personer är optimalt. Kalle på Arcane var väldigt taggad, och tyckte att det var ok att spela i butiken. Om jag inte missminner mig så var Andreas och Marcus också riktigt sugna på rollspelande. Det gör att typ två till känns lagom. Jag skulle vilja veta vilka som är riktigt sugna och vill signa upp sig på regelbundet rollspelande. För de som mest vill provspela kan jag lätt erbjuda någon slags enkvällsäventyr med lite mer lättsam ton.
Så... Vilka är fortfarande på?

( Jag uppdaterar första posten med intresserade och inom kort lite info om hur jag tänker mig hela upplägget.)


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 23 Augusti 2012 kl. 02:08:31
Jag vill!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Sydow skrivet 23 Augusti 2012 kl. 07:18:49
Jag vill. Är också en ganska berest rollspelare :P


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 23 Augusti 2012 kl. 09:08:07
Marcus, Alexander, Paul... Hur sugna är ni?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Arlaharen skrivet 23 Augusti 2012 kl. 09:13:10
Jag är sugen på en one-shot för att känna lite på systemet. Är notoriskt dålig på regelbundna träffar över längre tid.

Har du fått boken än? Jag är nyfiken på hur mycket som står om Cult of Cyriss och om det finns någon skön concept art kring dom. Vill kovertera ihop lite urverksjacks  :)


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 23 Augusti 2012 kl. 21:21:00
Jag skulle behöva veta vilka som är 100 på att de vill spela kampanj. Övriga är varmt välkomna att spela enkvällsmangel med mig, Arlaharen och några 33cl:s vänner från Brew Dog ;)

Jag har spenderat senaste timmen med att uppdatera första posten med info om kampanjen - för att sedan råka radera allt. När jag har samlat mig och tröstat mig själv med att dricka kaffe och läsa IK-regelboken ska jag skriva om allt. *pust*

Edit: På dåligt humör trots kaffet. Jag fick kolla på http://www.youtube.com/watch?v=zmzcKXsllWs för att bli glad igen. Helt perfekt - man stängar bara av ljudet och sedan kan man prata på och intala sig att hon sitter och lyssnar. Vid 1:16 brukar jag dra en vits...
Min psykolog säger att det är bra för mig.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Refraint skrivet 23 Augusti 2012 kl. 22:05:29
100% på.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 23 Augusti 2012 kl. 23:07:10
Det är 100 att jag vill spela, bara det inte krockar med en tenta eller nåt.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 23 Augusti 2012 kl. 23:29:01
Jag spelar gärna kampanj, vill bara förvarna och säga att min favoritklass i D&D är bard och när jag körde vampire the masquerade var jag Malkavian med fokus på manipulation..


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 23 Augusti 2012 kl. 23:31:30
Marcus: Inga krockar med tentor, det aktar vi oss för.

Hugo: Nemas problemas. Bard är en helt ok klass. Jag har kört bard i Rolemaster - där är de jävligt hårda när man kommer upp i level och får fler strängar på sin lyra. Pun intended.
Körde lite Vampire själv - det var askul med alla intriger och lömskheter. Man vågade inte lita på någon!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 23 Augusti 2012 kl. 23:43:55
Allra minst vågade man lita på sig själv som malkavian. Har ett minne av hur jag sprang runt i kloakerna jagandes efter den gigantiska mask som måste ha grävt de gångarna...


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Mattias H skrivet 23 Augusti 2012 kl. 23:48:41
Har ett minne av hur jag sprang runt i kloakerna jagandes efter den gigantiska mask som måste ha grävt de gångarna...

Ett sånt minne önskar man inte ens sin värsta fiende!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 28 Augusti 2012 kl. 09:18:23
Jag har redan sagt det till dig men jag skriver det också här. Jag är på 100%.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Höijer skrivet 28 Augusti 2012 kl. 10:33:38
jag e intresserad av iron kingdoms RPG, spelade förut men e fortfarande nybörjare när det gäller rollspel


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 28 Augusti 2012 kl. 12:42:34
Det är kul att folk är intresserade, men i nuläget ser kampanjgruppen full ut. Jag har uppdaterat den första posten med lite info för de inblandade (Kalle, Hugo, Paul och Marcus).


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 28 Augusti 2012 kl. 13:24:21
För framtida referens är jag väldigt intresserad, har en hel del abstinens nu efter att jag inte lirar mutant längre. Om någon faller av kampanjen så smiter jag gärna in. Lycka till, ni som ska spela!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Höijer skrivet 28 Augusti 2012 kl. 15:14:50
right....vänta lite, borde det inte finnas till räckligt många intresserade för 2 spel grupper?  ;)


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 28 Augusti 2012 kl. 16:21:25
Jo, men jag har lite för ont om tid för att hinna köra så mycket. Däremot kan jag spela om kampanjen med en ny grupp när jag har tagit kol på den första...  ;D


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 28 Augusti 2012 kl. 18:20:08
Nu råder bara frågan hur man rullar upp en riktig jävla Rhupert Carvolo i RPGt men det får vi se!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 28 Augusti 2012 kl. 20:39:23
Jag har inte kommit till karaktärsbyggandet i regelboken, men jag tror att du väljer vad du vill ha och köper vissa grejer med poäng. Sedan hör det till saken att jag alltid försöker se till att spelarna får spela de karaktärer de känner för. Jag har träffat på spelledare som verkar tro att tärningarna är en högre lag och att allt måste gå till precis som det står i regelboken.   ;D
Det är inte jättekul.


Kalle, Hugo, Paul och Marcus - skulle ni kunna skicka ett kolgruvemeddelande med era e-mail-adresser, mobilnummer och ett par rader om vad ni instinktivt känner att ni skulle vilja spela för karaktärer?
(Kalles och Hugos nummer har jag redan.)


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 18 September 2012 kl. 22:14:33
Jag tänkte att vi skulle ses och snickra karaktärer. Två förslag på tillfällen: tisdag och torsdag nästa vecka. Vad sägs?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 18 September 2012 kl. 23:05:49
Torsdag funkar för mig. Tisdagen är dock dålig.

Skojigt. Behöver man ha med något? Tärningar?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 18 September 2012 kl. 23:24:21
Jag kan både tisdag och torsdag, vill däremot veta tid och plats senast dagen innan.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Refraint skrivet 19 September 2012 kl. 06:55:56
Får lämna återbud. Massa skola framöver. :/


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 19 September 2012 kl. 08:55:54
Hellre torsdag


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: zomban skrivet 19 September 2012 kl. 14:34:33
Är Ironkingdoms fortfarande d20 eller har dom byggt ett helt eget spel ?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 19 September 2012 kl. 17:43:48
Ok, torsdag it is... 17.00 på Arcane.

@Kalle: Inget behöver medtas.

@Paul: Tråkigt, men skola går ju före såklart.

@Zomban: Inget d20, de har byggt vidare på figurspelsreglerna.

@HG: Funkar torsdag för dig?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 19 September 2012 kl. 22:35:44
Tur att jag slösurfar så mycket som jag gör, annars hade jag missat detta. :P

Torsdag fungerar för mig, men då jag slutar 17 så kan jag nog inte vara där förrän runt 17:40.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 19 September 2012 kl. 22:41:38
Det borde vara lugnt om du trillar in lite senare.  :)


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 26 September 2012 kl. 13:30:27
Jag vill bara påminna alla berörda om att det är dags att skapa karaktärer. Imorgon på Arcane vid 17. Hojta om det är något...


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 26 September 2012 kl. 15:11:17
Jag råkar veta att det ska flyttas och stökas i butiken imorgon. Kan vi vara någon annan stans? Stadsbiblioteket kanske?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 26 September 2012 kl. 17:10:55
Funkar utmärkt för mig. 17 vid snurrdörrarna vid huvudentrén kanske?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 26 September 2012 kl. 17:14:14
Blir toppen!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 27 September 2012 kl. 08:20:06
Snurrdörrarna vid huvudentrén kl.17:00.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 27 September 2012 kl. 10:43:30
Uppfattat, ses då!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 30 September 2012 kl. 10:18:40
Sista meckandet med karaktärer nu på torsdag?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 1 Oktober 2012 kl. 09:05:54
Det ser ut att funka. Tid och plats?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 2 Oktober 2012 kl. 20:45:55
Går fint för mig. Arcane vid 17 nu igen?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 2 Oktober 2012 kl. 20:48:00
Jag återkommer imorgon med svar, eventuellt drar jag till morsan och farsan ett par dagar för att komma undan alla distraktioner som finns här hemma så jag kan skriva klart min jävla tenta. Jag är inte ett mirakel av disciplin direkt.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 4 Oktober 2012 kl. 08:43:49
Jag kommer nog att vara på plats på Arcane 17:20.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 4 Oktober 2012 kl. 12:17:05
Jag återkommer imorgon med svar, eventuellt drar jag till morsan och farsan ett par dagar för att komma undan alla distraktioner som finns här hemma så jag kan skriva klart min jävla tenta. Jag är inte ett mirakel av disciplin direkt.

Feel you bro.

Själv har jag tyvärr fått förhinder så här i sista stund. Jag har dock tid nästa vecka.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 4 Oktober 2012 kl. 13:39:49
Så inget idag...?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 4 Oktober 2012 kl. 15:38:23
Ser inte ut som det. Så vad sägs om Måndag nästa vecka? Jag är ledig hela dagen då.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 6 Oktober 2012 kl. 21:20:19
Jag har svårt nästa vecka. Jag kan möjligtvis på torsdag.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 18 Oktober 2012 kl. 21:21:27
Hur ser nästa vecka ut?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Refraint skrivet 18 Oktober 2012 kl. 22:40:03
Hur mycket har ni fått spelat? :)


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 22 Oktober 2012 kl. 14:52:36
Hur gick det i fighten blueskin? Jag tänkte prata lite Iron Kingdoms med dig men du såg lite ansträngd ut... :)

När jag och blueskin pratade om att dra igång spelandet så tyckte vi båda att det skulle vara bra om vi kunde hitta en fast återkommande tid t.ex varannan vecka. För min egen del så har jag svårt att hitta luckor i schemat med "bara" en veckas framförhållning. Jag kanske har för mycket att göra men så är det.

Vad tycker ni andra, kan vi testa att köra t.ex. måndag jämna veckor? Det skulle bli nästa måndag(121029). Första gången gör vi klart alla karaktärer och snackar ihop oss och kanske testar en fight. Sedan är det bara att köra på.

Det skulle även ge blueskin nästan tre veckor att förbereda sig.

Vad tror ni andra?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 22 Oktober 2012 kl. 17:33:41
Bra förslag. Jag skulle också tjäna på att kunna planera i förväg. Jag kan den dagen och måndagar generellt.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 22 Oktober 2012 kl. 18:54:03
Ser ut att fungera för mig också.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 22 Oktober 2012 kl. 19:14:59
Japp skulle funka fint för mig


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 22 Oktober 2012 kl. 20:46:21
17.00 på Arcane då?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 23 Oktober 2012 kl. 09:07:26
Jag slutar kl.17:00 borta på Torsgatan så jag kommer väll in ca kl.17:20.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 26 Oktober 2012 kl. 08:31:27
Mmmmmoahahahahahaaa! Nu har jag lyckas lägga vantarna på regelboken. Nu ska jag bara hinna läsa karaktärsskapandet till på måndag.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 29 Oktober 2012 kl. 09:21:49
Yikes, ikväll alltså? Kanske man faktiskt borde komma i säng nu efter jobbet, jag försöker vara där vid 17 jag med.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 29 Oktober 2012 kl. 15:45:03
Ligger hemma i sjuksäng så jag kan inte komma in! :(


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 29 Oktober 2012 kl. 17:11:31
Jag var på väg till Arcane nu, men blev hemringd av frun. Måste tyvärr hoppa av kvällens övningar. Hoppas vi kan ses på torsdag?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 29 Oktober 2012 kl. 23:37:47
Ni som har hunnit börja på karaktärsskapandet, vad blev det?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 30 Oktober 2012 kl. 00:10:00
Marcus är någon slags sneaky pistolmagiker, Adam en lönnmördaralkemist och Hugo är en eldkastande menit. Den NPC som ingår i gänget är en svärdssvingande arcanistpingla med rötter i det kalla Khador.

Hur ser torsdag ut för gänget?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 30 Oktober 2012 kl. 10:16:04
Torsdag funkar för mig.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 30 Oktober 2012 kl. 14:52:56
Torsdag slutar jag någon gång mellan 16-18, troligen 17. Kan vara vid Arcane en halvtimme efter det.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 30 Oktober 2012 kl. 16:08:35
Torsdag skulle funka


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 30 Oktober 2012 kl. 22:27:37
Kan vi vara någon annanstans? Stadsbiblioteket?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 30 Oktober 2012 kl. 22:39:54
Funkar för mig, men jag tänkte handla ett par saker på Arcane innan iaf. Vi kan ses innanför snurrdörrarna på bibblan.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 1 November 2012 kl. 12:32:26
Jag har fött en presentation jag måste skriva så kan inte komma ikväll. Imorgon är det lugnt dock så om du ändå kommer in Lars så kan du ju ta med dig grejerna så fixar jag lite då!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 1 November 2012 kl. 15:30:14
Okej om jag också fixar det imorgon i så fall? Fick ledigt inför Halloween och det är 2 timmars restid in till Stockholm plus någon timmes väntande på att nattbåtarna ska börja gå på vägen hem.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 1 November 2012 kl. 16:15:24
blueskin, det verkar vara du och jag samt HG som ansluter senare. Ska vi synas på Arcane? Vi har VIP-kväll där.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 1 November 2012 kl. 17:06:26
Arcane it is!
Charmant & Windlord får komma ikapp senare.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 2 November 2012 kl. 02:21:30
Efter den trevligaste kvällen på bra länge (vip-kväll på Arcane kombinerat med karaktärsskapande) kan jag konstatera att Kalle och Adam är redo för äventyr. Marcus och Hugo har ett par detaljer kvar, men sedan bär det iväg. Första spelmötet är inplanerat den 15:e Nov kl 18 på Arcane. Hoppas att det ska funka.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 4 November 2012 kl. 15:50:19
Jag såg till att Hugo och Markus fixade sina karaktärer i Fredags, så nu är statsdelen klar för alla. Då är det bara det viktigaste kvar, att ge karaktärerna karaktär.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 4 November 2012 kl. 18:21:53
Schweeeeet! Vänta er en tredje sida på karaktärsbladet... :)
Pm:a gärna varsin lämplig mailadress.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 5 November 2012 kl. 12:24:05
Den visade sig tyvärr att den 15:e inte funkade för mig. Hur ser helgen ut för er?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 7 November 2012 kl. 01:36:27
Helgen efter den 15:e borde vara ganska ledig för mig hittills.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 15 November 2012 kl. 00:34:24
När träffas vi nu? Imorgon? Lördag? Söndag?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 15 November 2012 kl. 01:17:54
Jag kan inte imorgon (hmm...idag). Kan ni någon halvdag i helgen?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 15 November 2012 kl. 13:27:02
Eventuellt kan jag lö el sö....


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 21 November 2012 kl. 14:10:49
Måndag nästa vecka(121126) kör vi om vi håller oss till planen. Kan alla? Vart ska vi vara?

blueskin: Fanns det något tillägg till karaktärsbladet du ville all vi ska fylla i?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 21 November 2012 kl. 14:53:28
Ska fungera för mig.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 25 November 2012 kl. 22:02:36
Så, var gäller? Måndag 17:30, Arcane, alla har ätit?!?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 26 November 2012 kl. 15:47:46
Jag kommer till Arcane, vi får hoppas på att alla helt enkelt dyker upp.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 26 November 2012 kl. 16:59:09
Jag måste tyvärr meddela att jag är sjuk. Har hållit ut hela dagen på jobbet och trodde att jag skulle palla. Jag är hemskt ledsen, men feberfrossan talar sitt tydliga språk...
Funkar senare i veckan?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 26 November 2012 kl. 17:12:01
Tråkigt att höra. Krya på dig.

Jag återkommer med vilka tider jag kan efter att ha synkat min kalender med resten av familjen.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 6 December 2012 kl. 12:54:29
Kollade i kalendern och hittade en Iron Kingdoms session nu på måndag. Huzzah!!!

Kan alla? Är alla friska och krya?

blueskin: Jag har läst lite i regelboken och behöver göra några små ändringar på min gubbe, hoppas att inte det är ett problem.

Förslag på tid och plats: Arcane kl.17:30.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 10 December 2012 kl. 15:58:10
De har gett ut en ny båttidtabell idag och det visar sig att kvällsbåtarna inte stannar vid den brygga jag bor vid längre. Eftersom jag både har en tenta imorgon och ska till tandläkaren (väldigt snällt av dom att skicka påminnelse en dag i förväg...) kan jag inte bli kvar i stan heller och kan tyvärr inte komma idag. Jag kan relativt lätt hitta på en ursäkt till att min karaktär dyker upp lite sent om det behövs.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 10 December 2012 kl. 16:49:45
Hmmm... jag vill gärna att alla är med från början. Funkar Torsdag?

Kalle: Ändringar är helt OK!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 10 December 2012 kl. 17:24:38
Tråkigt att höra.

Torsdag funkar för mig!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 10 December 2012 kl. 17:54:04
Torsdag funkar! Är inte i stan idag


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 10 December 2012 kl. 17:55:44
Torsdag går även för mig.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 11 December 2012 kl. 17:11:24
17.30?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 11 December 2012 kl. 18:39:17
Torsdag kl.17:30!

Arcane?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 11 December 2012 kl. 19:03:36
Yes! Jag är taggad! Har ni alla era egna karaktärer?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 11 December 2012 kl. 19:17:42
Jag tog ett foto på min karaktär men du har orginalet.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 11 December 2012 kl. 19:52:34
Torsdag passar för mig också, tror Adam har papprena till min karaktär.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 11 December 2012 kl. 19:54:04
Tror Adam har min också! Torsdag 17.30 blir bra


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 11 December 2012 kl. 19:54:37
Jag har min, Hugos och Marcus karaktärer hemma hos mig i en mapp. Slutar 17 på Torsdag, så jag kan garanterat vara där innan 18.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 12 December 2012 kl. 23:42:28
Då kör vi! :)


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 14 December 2012 kl. 00:21:54
Vi pratade om att försöka spela igen nästa vecka om alla kan. Möjliga dagar var måndag och torsdag. Vad sägs?

I övrigt måste jag tacka för en grymt trevlig kväll. Gött att spela rollspel igen!

Jag ska skriva ihop en liten "the story this far" så att de som vill kan friska upp minnet vartefter.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 14 December 2012 kl. 21:16:38
Grymt kul att vi kom igång efter att ha försökt i två månader!

Jag kan på måndag men inte på torsdag.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 14 December 2012 kl. 23:45:25
I det fallet så kan jag, Grönlås och Kalle kommande Måndag, dvs den 17:e. Vad säger vår pratglade präst och tystlåtna alv?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 15 December 2012 kl. 22:40:01
Vi fick en gemensam hemläxa att ta fram en shopinglista på utrustning vi behöver ha med oss på våra kommande arktiska äventyr till nästa spelmöte. Så fram med regelboken och kom med förslag. Kom ihåg att vi ska bära med oss grejerna också...så inga 20 kg städ...även om vi skulle behöva ett...


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 15 December 2012 kl. 23:06:38
Kanske kan man välsigna det på något sätt....

Måndag funkar


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 16 December 2012 kl. 01:25:25
Måndag funkar för mig också.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 16 December 2012 kl. 08:21:22
Nice! Måndag kl. 18 då som innan? Kan själv vara där tidigast 16.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 16 December 2012 kl. 21:01:47
Måndag it is!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 17 December 2012 kl. 08:52:50
...eller inte. Jag hade synkat kalendern dåligt med chefen hemma. Är dey 7:e som är nästa inbokade datum?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 17 December 2012 kl. 10:05:30
Efter att vi ställt in den 24/12 så är nästa den 7/1.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 17 December 2012 kl. 17:09:07
Så ingenting ikväll. Nåväl, då får jag gott om tid att planera min utrustningslista iaf. Ses nästa år den 7:e!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 2 Januari 2013 kl. 10:03:24
God fortsättning alla. Nytt år med nya möjligheter. På måndag är det dags igen. Kan alla?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 2 Januari 2013 kl. 22:59:47
Tack detsamma. Jag kan från och med 17.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 6 Januari 2013 kl. 19:11:31
Jag har alldeles för mycket med min uppsats men spela för all del utan mig om ni vill!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Arlaharen skrivet 6 Januari 2013 kl. 19:23:31
Det är väl bara att köra den här och lämna in:

http://www.elsewhere.org/pomo/


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Smett skrivet 6 Januari 2013 kl. 19:36:25
Eller den här, beroende på ämne:
http://pdos.csail.mit.edu/scigen/


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 6 Januari 2013 kl. 20:14:57
Inte tillräckligt mycket Aristoteles grabbar!!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 6 Januari 2013 kl. 23:48:09
Det är väl bara att köra den här och lämna in:

http://www.elsewhere.org/pomo/

Haha, en gammal goding! Provade nu och fick reda på att Bataille hävdade den sexuella identitetens död. *host*


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 6 Januari 2013 kl. 23:52:03
Eller den här, beroende på ämne:
http://pdos.csail.mit.edu/scigen/

Inte fy skam. Jag lärde mig att stenografer längtar efter en visualisering av arkitekturen. Intressant!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 6 Januari 2013 kl. 23:54:11
Inte tillräckligt mycket Aristoteles grabbar!!
Byt ut Bataille mot Aristoteles bara så är det lugnt.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 7 Januari 2013 kl. 07:40:31
Har tyvärr gått och sjukat ner mig, så det blir inget för mig ikväll. :(


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 7 Januari 2013 kl. 09:18:01
Inget idag???


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 7 Januari 2013 kl. 13:29:48
Om två är borta så får vi hoppa över. Funkar det senare i veckan? Nästa måndag? 14:e?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 8 Januari 2013 kl. 10:10:37
Nästa måndag funkar för mig.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 14 Januari 2013 kl. 12:03:40
Ingen annan har okejat, men nu blev jag hemma med sjuk son iaf. 14:e enligt schemat då? Hojta till om det funkar eller ej.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 14 Januari 2013 kl. 12:27:16
Det är den 14:e idag. Nästa gång enligt schemat är nästa måndag, den 21:a.

Jag kan den 21:a.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 14 Januari 2013 kl. 13:37:03
21:a ska funka!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 21 Januari 2013 kl. 13:06:24
Är det spel som planerat idag?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 21 Januari 2013 kl. 13:31:16
Jag fick just veta att jag måste vara hemma med förkylningsbarnet ikväll. Frugan fick visst nånting väldigt viktigt att göra just ikväll.
Hostmedicin och Alfons Åberg-böcker istället för pistolmagi och tågresor över snötäckta berg... 

:(  Sorry folks.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 21 Januari 2013 kl. 15:25:03
Ahh....tråkigt att höra. Krya på honom(visst är det en han?).


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 2 Februari 2013 kl. 20:27:47
Kan alla på måndag?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 2 Februari 2013 kl. 20:57:00
Ska inte vara något problem!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 2 Februari 2013 kl. 21:50:20
Vi hade som läxa att sätta ihop en utrustningslista med saker vi vill ha med oss. Det här satte jag ihop som en start från utrustningslistan i boken. Det behövs mer saker men det här är en start.

Personlig utrustning:
   * Armor?
   * Weapon?
   * Ammunition?
   * Cloak, winter
   * Boots, winter
   * Backpack
   * Bedroll
   * Symbol of faith(inte du Hugo)
   * Waterskin
   * Dry rations, 14 days?
   * Snowshoe/skis

Gemensam utrustning:
   * Compass
   * Flint striker
   * Entrenching spade
   * Rope and grapplinghook, twenty feet
   * Sack, waterproof, sixteen-gallon capacity
   * Sewing kit
   * Spyglass
   * Sleigh
   * Cookingstuff

Var och en behöver säkert lägga till specialsaker som t.ex. alkemiprylar.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 3 Februari 2013 kl. 22:10:51
Vilken tid ska vi träffas?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 4 Februari 2013 kl. 12:40:13
Har helt tappat rösten, så för mig kan det vara svårt. :\

Ni kan för all del köra utan mig om alla andra kan.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 4 Februari 2013 kl. 14:35:09
Hade feberkänningar jag trodde skulle bli bättre igår men det har det inte blivit. Sjukfrånvaro även för mig!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 4 Februari 2013 kl. 16:27:58
@blueskin, det blir inget idag eller...?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 16 Februari 2013 kl. 22:00:09
På måndag är det dags igen. Kan alla?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 17 Februari 2013 kl. 02:49:15
Japp


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 17 Februari 2013 kl. 11:49:31
Influensa och vinterkräksjuka har avlöst varandra här hemma men jag är på benen igen. Jag är nog på plats vid 17.00.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 18 Februari 2013 kl. 09:53:29
Är det Arcane som gäller? Jag kan vara på plats kl.17:30.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 18 Februari 2013 kl. 14:08:18
Jag räknar med att vara på plats 17.30. Äten och klar. En gammal rollspelspolare hänger på och rattar NPC:n i denna veckas avsnitt. Kom gärna ihåg era respektive modeller. De kan komma att behövas. Hint hint.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 3 Mars 2013 kl. 13:55:31
Imorgon är det dags igen! :)

Kan alla?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 3 Mars 2013 kl. 14:00:44
Yes


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 3 Mars 2013 kl. 14:24:37
Ja, om inget oväntat dyker på mig.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 4 Mars 2013 kl. 10:02:38
Syns vi på Arcane kl.17:30?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 4 Mars 2013 kl. 10:33:25
Går för mig, måste bara gräva upp den där utrustningslistan jag placerade någonstans...


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 4 Mars 2013 kl. 13:07:31
Det har dykt upp förhinder så ni får klara er utan mig!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 4 Mars 2013 kl. 13:30:29
Jaha, kommer Markus då?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 4 Mars 2013 kl. 13:40:45
Går det att hitta en ny dag? Det underlättar nog om alla är med nästa gång, och jag har själv fått något av ett förhinder ikväll... Ska vi sikta på nästa måndag?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 4 Mars 2013 kl. 16:18:39
Tråkigt att höra.

Jag skulle kunna på denna onsdag eller nästa måndag.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 10 Mars 2013 kl. 22:16:23
Hur blir det? Träffas vi imorgon?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 17 Mars 2013 kl. 11:51:16
Dags igen. Kan alla?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 17 Mars 2013 kl. 13:49:54
Tyvärr inte, jobbar kväll. Vi kan inte ta någon annan kväll i veckan? Är själv ledig de flesta.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 17 Mars 2013 kl. 14:25:16
Jag kan alla kvällar


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 17 Mars 2013 kl. 22:14:05
Jag kan onsdag och torsdag.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 18 Mars 2013 kl. 14:25:34
Jag har 211 utvecklingssamtal den här veckan, men jag kollar kalendern ikväll.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: WindlordRyu skrivet 19 Mars 2013 kl. 00:08:41
Jag kan alla kvällar.


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 1 April 2013 kl. 10:03:26
Blir det något idag?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: Charmant skrivet 1 April 2013 kl. 11:41:49
Jag är inte i Stockholm


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: blueskin skrivet 1 April 2013 kl. 14:45:39
Smisk på Hugo!


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 12 April 2013 kl. 09:09:17
Ska vi göra ett nytt försök på måndag?


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: HG skrivet 14 April 2013 kl. 21:24:13
Majoriteten av oss är nog väldigt döda från turneringen som var i helgen, så osäker om folk kommer att orka imorgon. :\


Titel: SV: IRON KINGDOMS - RPG
Skrivet av: kalle skrivet 27 April 2013 kl. 12:38:44
Ska vi testa denna måndag då?