Nyheter: Tips för den som har svårt att registrera ett konto: använd inte en hotmail-adress. Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.
Nyliga inlägg
Nyliga inlägg
 
Kolgruvan  |  Andra spel  |  Övriga spel  |  Ämne: Första Dystopian Wars bataljen! « föregående nästa »
Sidor: [1] Skriv ut
Författare Ämne: Första Dystopian Wars bataljen!  (läst 2423 gånger)
Piston
Gruvbrytare
*
Antal inlägg: 423E-post
« skrivet: 18 Mars 2012 kl. 22:10:43 »

Spelade den första DW-bataljen på nya bordet idag mot Tompas Prussiska flotta.

Tompa vann initiativet(något som visade sig vara ack så viktigt i det här spelet då man rullar för varje tur) och satte full ånga mot den Brittiska flottan!

Prussiskt slagskepp och 3 kryssare


Britterna svarade genom att lägga sig i en linje åt styrbord och försöka få iväg så många torpeder och bredsidor som möjligt. En närstrid med Tesla Coil-bestyckade tyskar är inget som man som britt ser fram emot.

klassisk battle line formation


Den Prussiska flottan ångar på för att försöka koordinera en bordning medan den brittiska flottan fokuserar sin eld på tyskens kryssare och fregatter. Flera träffar noteras och en av kryssarna börjar sjunka samtidigt som 2 av fregatterna går samma öde till mötes pga. den våg av torpeder som britterna avfyrar. Tyskt jaktflyg får syn på en vinge brittiska dykbombare och sätter full fart!


Det tyska slagskeppet sätter nu full steam ahead efter att ha avvaktat något och utnyttjar att britterna fokuserar all eld mot de mindre båtarna. Slagskeppet försöker styra in bakom den brittiska linjen för att undkomma torpederna och lyckas samtidigt sänka 1 brittisk kryssare med ett välriktat kanonskott som träffar rakt i ammunitionsförrådet. Det är nu fullt kaos och brittiska dykbombare störtar ned mot några fregatter och lyckas sänka 1 av dem men möts av massiv ack ack som snabbt decimerar antalet flyg samtidigt som det tyska jaktflyget närmar sig i en ruskig fart...


Det tyska slagskeppet är nu nära så samtliga brittiska fregatter som än så länge varit ganska skonade svänger åt babord för att kunna angripa slagskeppet. Dock ligger fortfarande några tyska fregatter och kryssare i vägen.


Mitt i all kalabalik lyckas de hårt ansatta tyska kryssarna att borda 1 av de brittiska kryssarna och tar den som prize! Det brittiska slagskeppet svarar genom att sänka de närmaste kryssarna och fregatterna samtidigt som tyskarnas slagskepp gör processen kort med mina kvarvarande fregatter.


Det är nu svettigt värre och kvar finns bara de båda slagskeppen
Det brittiska slagskeppet sätter full steam ahead för att skapa så mycket avstånd som möjligt och försöka få in så mycket skada som möjligt innan det tyska slagskeppet kommer inom bordningsavstånd!

Tyskarna är millimeter ifrån att lyckas komma inom bordningsavstånd vilket vore tack-o-godnatt men flera skottsalvor mellan båtarna tar vid och genom en lyckad träff lyckas britterna skjuta sönder rodret på det tyska slagskeppet som är på väg rakt in mot några klippor i hög fart! Skeppet lyckas dock precis undvika en kollision och stannar i skydd av klipporna för att reparera skadan


samtidigt utnyttjar det brittiska slagskeppet situationen och lyckas få iväg några avgörande salvor som sätter det tyska slagskeppet i ostridsbart skick.


Tyskarna lyckas reparera rodret och gör ett sista modigt försök att hinna ifatt det brittiska slagskeppet men britterna ligger redo och lyckas sänka tysken genom fokuserade salvor så snart de tittar fram!

En hård och svettig battalj som gav bra med mersmak!! Tycker om spelsystemet som har alla detaljer men ändå är ganska enkelt att komma in i. Blir garanterat mer framöver! Leende (smiley)
Loggat

A plan is just a list of things that don't happen
- Way of the Gun
Coil
Ångmaskinist
**
Antal inlägg: 922E-post
« Svara #1 skrivet: 18 Mars 2012 kl. 23:54:33 »

Kul, bordet ser trevligt ut. Fick du till någon bra lack eller är det bara målat så länge? Lite svårt att se på bilden.

Inspirerar mig att måla upp mina fartyg.
Loggat
Piston
Gruvbrytare
*
Antal inlägg: 423E-post
« Svara #2 skrivet: 19 Mars 2012 kl. 00:13:11 »

det blev så att jag gick och köpte en flarra Vallejo Still Water och smeta på. Det blev inte fullt som jag hoppats men billigare och tillräckligt bra för att jag skulle  bli nöjd.
Loggat

A plan is just a list of things that don't happen
- Way of the Gun
Arlaharen
Förman
****
Antal inlägg: 3525E-post
« Svara #3 skrivet: 19 Mars 2012 kl. 09:52:14 »

Ser ju lte roligt ut, du får dema någon dag  Leende (smiley)
Loggat

Minions. Like cryx but with more cry.
Piston
Gruvbrytare
*
Antal inlägg: 423E-post
« Svara #4 skrivet: 19 Mars 2012 kl. 11:45:31 »

Det var faktiskt riktigt skoj!
och betydligt snabbare och mer actionfyllt än vad jag först trott av att läsa igenom reglerna. Men man turas om att aktivera en squadron tills alla enheter har aktiverat och då rullar man initiativet igen om vem som börjar aktiveringen. Så man får göra saker hela tiden och slipper evigheteslånga väntetider mellan rundorna.  Mycket av taktiken ligger i att dedikera "lagom" med eld på prioriterade mål och maximera ens egna båtars möjlighet att nyttja alla vapen samtidigt som man vill ge fienden så svåra val som möjligt.. Självklart så kan några horribla rull ställa allt på ända men här har man iaf. oftast ett val(om än svårt) av hur många eld-tärningar man vill dedikera.. Och sen är det sjukt kul att skjuta torpeder också! .. bara det är ett plus i min bok. Leende (smiley)

Självklart Arla! Jag har kvar ett av brewdogs fyrpack som står och skriker efter dig i kylen..
Loggat

A plan is just a list of things that don't happen
- Way of the Gun
Sidor: [1] Skriv ut 
Kolgruvan  |  Andra spel  |  Övriga spel  |  Ämne: Första Dystopian Wars bataljen! « föregående nästa »
Gå till:  


Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!